Jak rozumět ukrajinským volbám: Tři (znovu) objevené pravdy - Kratochvíl, Petr
Dlhodobá politická kríza v Ukrajine a prezidentské voľby v r.2004. Kandidáti na prezidenta: prorusky orientovaný Janukovyč a opozičný Juščenko. Obvinenie vlády z volebných machinácií. Rozdelenie krajiny na východ a západ. USA a podpora prozápadne orientovanej Ukrajiny. Neujasnený prístup Európskej únie. Zahraničnopolitická orientácia Ukrajiny po prezidentských voľbách.