Fiskální politika v evoluci ekonomických teorií - Majerová, Ingrid
Vývoj názorov na problematiku fiškálnej politiky a s ňou súvisiacich veličín. Predchodcovia klasikov. Obdobie otrokárstva a raného feudalizmu. Merkantilizmus a fyziokrati. Od klasickej ekonómie k ekonómii blahobytu. Neoklasická ekonómia a J. M. Keynes. Neokonzervatívne smery. Časový prehľad vývoja jednotlivých smerov ekonomického učenia.