Formovanie regionálnej samosprávy na území Slovenska - Neubauerová, Erika, 1968-
Regionálny stupeň samosprávy v historickom kontexte. Územné delenie Slovenska na regionálny stupeň správy. Súčasnosť a regionálna samospráva. Silné a slabé stránky variantov počtu vyšších územných celkov. Samosprávny kraj. Štandardizácia územného členenia versus prirodzené regióny.