Jadrová energetika v Európe - Kurucová, Svetlana
Začiatky jadrovej energetiky. Mierové vyžívanie jadrovej energie pre výrobu elektrickej energie. Prednosti a nedostatky jadrových elektrární. Jadrová energetika v Európe - súčasný stav jadrových elektrární. Štáty, ktoré nevyužívajú jadrovú energiu. Štáty, ktoré sa rozhodli postupne odstupovať od jadrovej energetiky. Štáty, ktoré plánujú výstavbu nových jadrových reaktorov. Štáty, ktoré neplánujú budovať jadrové reaktory. Perspektívy ďalšieho rozvoja jadrovej energetiky.