Vstup do eurozóny nie sú preteky - Wagnerová, Ružena
Rozhovor autora článku s guvernérom NBS Ivanom Šramkom o Národnom programe prijatia eura. Plánovaný termín prijatia eura :1.1.2009. Dôvody a argumenty na rýchly vstup do eurozóny. Vplyv eura na ekonomickú stabilitu SR. Kompetencie Európskej centrálnej banky.Splnenie konvergenčných maastrichtských kritérií ako podmienka na vstup do Európskej menovej únie.