Výkonnosť a produktivita poľnohospodárstva a poľnohospodárskych podnikov a vstup Slovenska do EÚ - Grznár, Miroslav
Analýza výkonnosti a produktivity slovenského poľnohospodárstva a agrárnych podnikov v období pred vstupom do EÚ. Značné zaostávanie za výsledkami v krajinách únie. Najväčšie zaostávanie nachádzame v produktivite pôdy, vo výške a efektívnosti transformácie vstupov a v produktivite práce. Porovnanie skúmaných ukazovateľov za roky 1998-2002 naznačilo len pomalé zlepšovanie výkonnostných parametrov slovenských podnikov a pretrvávajúcu veľkú diferenciáciu aj v podnikoch hospodáriacich v podobných výrobných podmienkach.