Rajom developerov bude Istanbul - Pálková, Dana
Lukratívne opatrenia tureckej vlády na prilákanie zahraničných investorov. Opatrenia s cieľom dostať krajinu do Európskej únie. Istanbul na prvom mieste záujmu developerov (zveľaďovateľov). Vysoká návratnosť zahraničných investícií potláčajúca riziko zemetrasení. Opatrenia vlády na minimalizovanie dosahu zemetrasení.