Výsledky monitorovania podnikateľskej štruktúry v poľnohospodárstve SR v období 2001-2003 - Gubová, Mária
Príspevok informuje o štruktúre poľnohospodárskych fariem SR a analyzuje trendy vývoja fariem z hľadiska zvolených triediacich kritérií - právna forma, veľkosť, regionálne rozmiestnenie výroby a ďalšie - v rozsahu cenzových zisťovaní ŠÚ SR a vzorky podnikov predkladajúcich Informačné listy MP SR. Venuje pozornosť aj otázkam vývoja pracovných síl, rozvoju iných zárobkových aktivít, cieľom hospodárenia fariem a informuje o vývoji vlastníckej štruktúry v posledných rokoch.