Analýza a predikcia vybraných odborov potravinárskeho priemyslu - Matošková, Dagmar
V článku je hodnotená konkurencieschopnosť podnikov vyrábajúcich mlynské, cestovinárske, pekárske a pečivárenské produkty v roku 2002 a jej možný vývoj do roku 2013 na základe metódy matice analýzy politiky - PAM. Súčasťou analýzy sú aj ukazovatele nominálnej a efektívnej ochrany. Komparatívne výhody dosiahli v roku 2002 všetky sledované priemyselné odbory okrem cestovinárskeho. Na domácich trhoch bol neúspešný len pekárenský priemysel. Predpovede situácie po vstupe SR do EÚ.