Historie a současný stav českého hypotečního bankovnictví - Čechlovská, Šárka
Tradícia českého hypotekárneho bankovníctva. Vznik hypotekárneho úveru, ako zdroja dlhodobého financovania predovšetkým nehnuteľností. Hypotekárne bankovníctvo na českom území v období medzi dvomi svetovými vojnami. České hypotekárne bankovníctvo po roku 1990. Význam hypotekárnych záložných listov. Súčasná situácia v oblasti českého hypotekárneho bankovníctva. Český trh hypotekárnych úverov v rokoch 1995-2003.