Hospodárske oživenie Poľska
Zrýchlenie tempa hospodárskeho rozvoja Poľska po jeho vstupe do EÚ. Vysoká dynamika obchodných obratov so zahraničím. Oživenie aktivity priemyselných podnikov. Pokles reálnych miezd a zníženie individuálnej spotreby. Priaznivý vývoj v agropotravinárskom sektore.Situácia v zahraničnom obchode. Základné ukazovatele hospodárskej situácie v Poľsku za obdobie 1995-2005.