Za všetkým hľadaj šok - Poliak, Ján
Laureáti Nobelovej ceny za ekonómiu 2004 Nór Finn Kydland a Američan Edward Prescott. Spracovanie problematiky časovej nekonzistencie pri zabezpečovaní hospodárskej politiky (t.j. prečo vlády majú plniť sľuby). Podrobná analýza zdanenia a menovej politiky. Nová teória hospodárskych cyklov, ktorá počíta s náhodnými zmenami rozvoja.