Veda a výskum v centre pozornosti Európskej únie
Siedmy rámcový program Európskej únie na podporu vedy a výskumu. Podpora rozvoja komunikácie a informačnej techniky. Viac prostriedkov pre nanotechnológiu, génový a jadrový výskum. Agrárne subvencie.