Vracia sa strašidlo stagflácie ? - Baláž, Vladimír
Podstata stagflácie. Stagflácia je pre centrálnu banku takmer neriešiteľným problémom. Reaganov recept. Vysoké ceny ropy a zvýšenie inflácie. Rast inflácie podporí aj nezodpovedná rozpočtová politika. Prognózy - očakáva sa nižší ekonomický rast, vyššia inflácia, vyššia miera nezamestnanosti. Návrat stagflácie pravdepodobne nehrozí.