Rumunsko - ďalší "Američan" v Európskej únii? - Ďuríček, Andrej
Plánovaný vstup Rumunska a Bulharska do Európskej únie - 1.1.2007. Podpora politiky Spojených štátov amerických. Nespokojnosť francúzskeho prezidenta s proamerickou politikou nových členských štátov. Postoj Rumunska k politike americkej vlády. Čierne more a jeho strategický význam.