Ropné giganty čelia novej konkurencii - Pálková, Dana
Šance malých ropných firiem, ktoré vytláčajú svojich veľkých konkurentov. Etablovanie sa ropných firiem z Ruska, Číny a Indie. Odmietavý postoj veľkých ropných gigantov k novým podmienkam už uzatvorených kontraktov. Malé firmy agresívnejšie a pružnejšie.