Ekonomické riziká katastrof - Slepecký, Jaroslav
Teória katastrof a jej vplyv na ekonomickú vedu. Ekonomika katastrof skúmajúca poblémy nestability dynamického ekonomického systému a jeho reakcie na skokové zmeny. Rozdelenie katastrof. Krízové javy ekonomického charakteru. Finančné krízy ako systémové riziká.Význam analýzy príčin a dôsledkov katastrof vzhľadom na finančné rozpočty.