Poohliadnutie sa a hľadenie dopredu v slovenskom autorskom práve - Švidroň, Ján
Aktuálny stav legislatívy a právnej vedy v oblasti autorského práva v Slovenskej republike. Spoločné teoretické a legislatívne korene s Českou republikou. Nevyváženosť medzi novým českým Autorským zákonom z roku 2000 a novým slovenským Autorským zákonom z roku 2004 čo do kvality výsledkov legislatívneho procesu.