Rozhodovacie stromy v marketingových analýzach - Stankovičová, Iveta
Rozhodovacie stromy ako vhodný a obľúbený nástroj na klasifikáciu a predikciu. Pojem rozhodovací strom. Klasifikačné a regresné stromy. Časť klasifikačného stromu pre vznik poistnej udalosti. Kritériá a miery delenia rozhodovacích stromov. Príklady dobrého a zlého delenia uzlov. Typy rozhodovacích stromov. Prerezávanie rozhodovacích stromov. Použitie rozhodovacích stromov v praxi.