Ekonóm a čas - zo života Jána Ferianca (s akcentom na 60. roky 20. storočia) - Londák, Miroslav
Významný slovenský ekonóm prof. Ing. Ján Ferianc, DrSc. sa svojim myslením zaradil k takým ekonómom ako H. Kočtúch a V. Pavlenda, ktorí poukazovali na ťažkosti, ktoré sprevádzali ekonomický vývin Slovenska za socializmu. Venoval sa "oblastnej problematike", t. j. rôznym problémom ekonomického postavenia a rozvoja Slovenska v rámci socialistického Československa. Pôsobenie J. Ferianca v ďalších významných funkciách a oblastiach ekonomického prostredia Slovenska.