Keynesova teória úroku na základe preferencie likvidity a jej miesto v novom logickom systéme makroekonómie - Gonda, Vladimír
Kritika neoklasickej ekonomickej vedy. Keynesova teória úroku. Väzba teórie úroku na problém zamestnanosti a koncepciu efektívnosti dopytu. Závery Keynesovej analýzy pre oblasť hospodárskej politiky.