<The> Theoretical grounds to regional analysis of atypical employment forms - Tésits, Róbert
V strednej a východnej Európe je hladina zamestnanosti nízka, oveľa nižšia ako vo väčšine ostatných európskych krajín. Prekáža hospodárskemu rastu, znižuje schopnosť adaptácie na zmeny, príjem štátu je napätý, pričom sa jeho bremená zväčšujú, redukuje sa možnosť znížiť dane a zvyšuje riziko exklúzie jednotlivcov zo spoločnosti. Situácia v Maďarsku. Nevyhnutnosť preskúmať potenciály atypických foriem zamestnanosti uplatňované v regiónoch. Obsah a charakteristiky atypických foriem zamestnanosti, ich medzinárodná expanzia. Štrukturálne, sociálno-ekonomické, regionálno-geografické charakteristiky atypických zamestnaní.