Smernica proti klamlivej reklame schválená - Schönwiesner, Roman
V apríli 2005 Rada ministrov EÚ definitívne schválila smernicu EÚ, ktorá má harmonizovať národné pravidlá zakazujúce klamlivú reklamu. Smernica zakazuje aj nútený predaj výrobkov a služieb s použitím "neetických obchodníckych trikov". Smernica by mala v celej Európskej únii platiť od r. 2007. Ide o tvrdšiu ochranu spotrebiteľa.