[Stratégia sociálno-ekonomického rozvoja] - Martincová, Marta, 1955-
Recenzia monografie autorov Vincúr, P. - Fifeková, E.: Stratégia sociálno-ekonomického rozvoja, ktorá vyšla vo vydavateľstve Sprint r. 2004. Prvé dve kapitoly predstavujú súčasné svetové rozvojové trendy. 3. kapitola je obsahovo zameraná na teoretické vymedzenie základných vzťahov a súvislostí charakterizujúcich stratégiu sociálno-ekonomického rozvoja. Hlavné tendencie a prístupy k sociálno-ekonomickému rozvoju v ekonomickej teórii sú mapované vo 4. kapitole. Dynamike technických a technologických cyklov a ich sociálno-ekonomickým dôsledkom je venovaná 5. kapitola. V 6. kapitole sú predstavené vývojové tendencie formovania štruktúry ekonomiky vyspelých krajín a stratégii rastu konkurenčnej výkonnosti ekonomiky.