Globálna ekonomika - tretia cesta? - Rašo, Michal
Teória tzv. "tretej cesty" - predmetom diskusií v ekonomických aj politických kruhoch. "Tretia cesta" ako prísľub do budúcnosti. Fiškálna disciplína, celosvetová trhová expanzia a investície do ľudských zdrojov. Predpoklady stabilného trvalo udržateľného typu spoločnosti. Ekonomická previazanosť oboch strán Atlantiku. Kooperácia Európskej únie a USA najmä formou transatlantického obchodného dialógu. Spoločná stratégia "Partneri vo vodcovstve".