Kontrola v záujme zdravia - Bíreš, Jozef
Z medzinárodnej konferencie o bezpečnosti potravín. Na Štrbskom Plese sa v marci 2005 uskutočnila konferencia "Bezpečnosť potravín a politika kvality v podmienkach pripravovanej hygienickej legislatívy EÚ". Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 o všeobecných zásadách a požiadavkách na bezpečnosť potravín. Riziká, ktoré sa týkali bezpečnosti potravín predstavovali potraviny živočíšneho pôvodu. Ochrana zdravia a spotrebiteľa - kontroly.