Budúcnosť dane z pridanej hodnoty ? ... Systém One Stop Shop - Kliman, Igor
Súčasný a navrhovaný stav v oblasti dane z pridanej hodnoty. Princíp systému One-Stop Shop. Má za cieľ uľahčiť a zjednodušiť súčasný systém zdanenia DPH, a tým vyjsť v ústrety rozvoju medzinárodného obchodu.. Na účely schválenia týchto opatrení je potrebné zmeniť jednak právne normy, ktoré pokrývajú oblasť DPH, /Šiestu smernicu o DPH a Osmu smernicu týkajúcu sa refundácie DPH/, jednak prehodnotiť nariadenie Rady č. 1798/2003/EEC o medzinárodnej pomoci a spolupráci v oblasti DPH.