Čínsky dovoz likviduje európsky textil - Schönwiesner, Roman
Zrušenie množstvových kvót pri obchodnej výmene medzi členskými krajinami WTO spôsobilo revolúciu vo svetovom obchode s textilom a odevmi. Výrazný nárast dovozu čínskeho textilu a odevov. Čína je zvýhodnená nízkymi nákladmi a následne nízkou cenou produkcie, ktorej európski producenti nemôžu konkurovať. Snaha Európy bojovať proti čínskej "invázii".