Zákon o inšpekcii práce - Adamček, Dušan
Znenie a komentár k zákonu č. 95/2000 Z.z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon upravuje inšpekciu práce, ktorej prostredníctvom sa presadzuje ochrana zamestnancov pri práci, vymedzuje pôsobnosť orgánov štátnej správy v oblasti inšpekcie práce, ustanovuje práva a povinnosti inšpektorátu práce, povinnosti zamestnávateľa, povinnosti fyzickej osoby, ktorá je podnikateľom a nie je zamestnávateľom a povinnosti fyzickej osoby nachádzajúcej sa na pracovisku zamestnávateľa. Orgány štátnej správy v oblasti inšpekcie práce. Národný inšpektorát práce. Pokuty za porušenie povinností vyplývajúcich z tohto zákona. Eliminovanie nelegálnej práce a nelegálneho zamestnávania ako priority štátnych orgánov pôsobiacich v danej oblasti. Prehľad vybraných všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s ochranou práce.