Európska únia sa rozšíri po Čierne more - Schönwiesner, Roman
Rumunsko a Bulharsko by sa mali v roku 2007 stať členmi Európskej únie. V prípade nedostatočného reformného úsilia môže únia ich vstup o rok odložiť. Rumunsko a Bulharsko vstupom do únie zavŕšia svoju integráciu do euroatlantických štruktúr (v roku 2004 sa spolu so Slovenskom stali členmi NATO). Únia vstupom Bulharska a Rumunska opäť štatisticky schudobnie. Ťažké začiatky po páde socializmu v oboch krajinách. V posledných rokoch však obidve ekonomiky vykazujú solídny hospodársky rast. Eurovízie.