Modely rovnováhy sieťových odvetví v podmienkach regulačných zásahov štátu - Fendeková, Eleonora, 1952-
Analýza efektov cenovej regulácie v sieťových odvetviach z hľadiska dosahovanej úrovne primeraného zisku regulovaných subjektov. Charakteristika trhových štruktúr subjektov sieťových odvetví. Správanie sa firmy v podmienkach pôsobenia regulačných mechanizmov. Regulácia miery návratnosti (rate of return regulation). Efekty regulácie na báze Averchovho-Johnsonovho modelu