Pozor na metódu - Poliak, Ján
Nositelia Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 2003 - Angličan Clive William John Granger a Američan Robert Francis Engle. Cenu obdržali za vypracovanie metód analýzy časových radov so všeobecnými trendmi (Granger) a vypracovanie metód analýzy časových radov vykazujúcich časovo podmienenú volatilitu (Engle). Grangerove metódy využívané prevažne pri skúmaní závislosti spotreby na iných veličinách. Metódy Engle-ho aplikované vo finančnom sektore.