Vplyv kalamity na cestovný ruch vo Vysokých Tatrách
Obnova zničených Tatier. Zdroje pomoci z EÚ - možnosť požiadania o podporu v rámci štrukturálnych fondov, SOP Priemysel a služby - podpora budovania a rekonštrukcie infraštruktúry cestovného ruchu, ako aj možnosť využiť cezhraničnú spoluprácu v rámci programu Phare, Interreg IIIA. Priority - budovanie infraštruktúry, socio-ekonomický rozvoj.