Obnoviteľné zdroje energie - Války, Mário
Klasické zdroje energie - fosílne palivá, tradičné obnoviteľné zdroje - vodné elektrárne, jadrové elektrárne, nové obnoviteľné zdroje - solárna, veterná, geotermálna energia a energia biomasy. V podmienkach nedostatku primárnych energetických zdrojov a potreby ochrany životného prostredia sa môžu výraznejšie presadiť aj doteraz málo využívané obnoviteľné zdroje energie.