Zahraniční platební styk - velké rozdíly mezi bankami
Banky v Českej republike upravujú sadzobníky a zlaďujú svoju politiku s normami Európskej únie, napriek tomu, že zatiaľ nemusia. Napríklad nariadenie o zjednotení poplatkov za transakcie v rámci krajiny a so zahraničím sa bude ČR týkať až keď pristúpi k menovej únii. Prehľad platieb v zahraničnom platobnom styku. Zvláštny cenník pre Slovensko.