Úmrtnostní tabulky nezávislé na pohlaví pro ČR (unisex tabulky) a důsledky pro pojistně-matematické výpočty - Smetana, Petr
Príspevok do diskusie o zrušení rozdielnych sadzieb životného poistenia pre mužov a ženy, prezentuje úmrtnostné tabuľky nezávislé na pohlaví v ČR vytvorené rovnakou metodikou, akú používa Český štatistický úrad pre konštrukciu mužských a ženských úmrtnostných tabuliek. Výpočet pravdepodobností úmrtí. Tab. 1: Vekové zloženie obyvateľov ČR podľa pohlaví a veku k 1.7.2003 a počty zomrelých v roku 2003. Tab. 2: Podrobné úmrtnostné tabuľky bez rozdielu pohlaví pre Českú republiku v roku 2003.