Smernica Európskej únie o obchodovaní so skleníkovými plynmi - Romančíková, Eva
Snaha znížiť zaťaženie životného prostredia s minimálnymi nákladmi. Prideľovanie emisných práv. Disponovanie s emisným právom. Rozsah obchodovania s emisiami. Príprava na obchodovanie so skleníkovými plynmi v SRN. EÚ a smernica o obchodovaní so skleníkovými plynmi. Množstvo vydaných a pridelených emisných kvót. Forma prideľovania kvót. Prenos, odovzdanie a zrušenie kvót. Združovanie. Monitoring a podávanie správ o škodlivých látkach v ovzduší. Pokuty.