Vzťah medzi entropiou a šandardnou odchýlkou pre exponenciálne a Laplaceovo rozdelenie - Valko, Stanislav
Vzťah medzi entropiou a štandardnou odchýlkou pre exponenciálne a Laplaceovo rozdelenie. Javí sa, že pre rastúcu hodnotu štandardnej odchylky, rastie aj entropia spojitých systémov. Simulované príklady.