Elektronické platby a ekonomický rast - Kozler, Miloslav
Platobné karty sa stali bežnou súčasťou spotrebiteľského života nielen v rozvinutých krajinách, ale aj na trhoch strednej a východnej Európy. Elektronické platby pomáhajú obmedzovať šedú ekonomiku a jej negatívny dosah na ekonomický rast. Využívanie platobných kariet na Slovensku. Umiestňovanie hotovosti v bankovom systéme vytvára pre banky možnosti zvyšovania spotrebiteľských a komerčných úverov. Platobné karty podporujú spotrebiteľské výdavky.