Ropa a jej vplyv na slovenskú ekonomiku - Baláž, Peter
Vývoj na svetových energetických trhoch ovplyvňujúci ekonomické pozície krajín. Energetické partnerstvo členských štátov EÚ s Ruskom - stabilizovanie vlastnej energetickej bezpečnosti. Vyššia spotreba ropy v Ázii. Vývoj cien palív a energie a liberalizácia trhu. Vysoké zdanenie. Vysoká maloobchodná cena benzínu Slovnaftu. Vysoké ceny palív a ich negatívny vplyv na podnikanie. Mechanizmus ropných šokov a ich vplyv na vývoj hospodárskeho rastu.