Všeobecné požadavky na obaly - Cempírek, Václav
Základné funkcie obalu: manipulačná, ochranná a informačná funkcia. Obal z hľadiska podmienok vyplývajúcich z logistiky: 1. prepravný obal, 2. obchodný obal a 3. spotrebiteľský obal - charakteristika a požiadavky kladené na obaly. Prínosy dobre zvoleného obalu. Ako môže zmena spôsobu balenia znížiť náklady a zlepšiť zákaznícky servis. Vzťahy medzi charakterom balenia a logistickými činnosťami.