Pamätná strieborná minca ochrana prírody a krajiny - Národný park Slovenský kras - Flaché, Dagmar
NBS propaguje krásu prírody Slovenska aj vydávaním pamätných mincí s tematikou národných parkov. Na marec 2005 pripravila emisiu piatej pamätnej mince s touto problematikou, ktorá je venovaná Národnému parku Slovenský kras. Súťaž na výtvarný návrh pamätnej mince.