Konkurencieschopnosť - kľúčový fenomén medzinárodného podnikania v období globalizácie - Baláž, Peter
Recenzia na publikáciu Mezinárodní management. Kniha je venovaná skúmaniu jednotlivých aspektov medzinárodného podnikania v období globalizácie svetového hospodárstva. Pozornosť sústreďuje najmä na najaktuálnejšie aspekty tohto procesu a jeho najdôležitejšie inštitucionálne elementy. Tými sú multinacionálne a transnacionálne korporácie a medzinárodné siete, ktoré na presadzovanie svojich ekonomických záujmov s cieľom získania dostatočnej sily na ich úspešné presadzovanie spoločne vytvárajú.