Vědění - nutná podmínka ekonomického rozvoje - Kubátová, Jaroslava
Podstata vedomostnej spoločnosti. Význam vedomostí v ekonomike. Charakteristika a význam ľudských zdrojov, resp. ľudského kapitálu v súčasnej ekonomike. Štruktúra intelektuálneho kapitálu podľa L. Edvinssona a M.S. Malone. Význam verejnej podpory vzdelávania a jej súčasná úroveň v Česku s prihliadnutím k členstvu v EÚ. Kvantifikované prínosy investícii do vzdelávania.