Modely na zvyšovanie výkonnosti podnikov - Nepela, Stanislav
Súčasná etapa zákazníckej ekonomiky si vyžaduje riadenie podnikov, ktoré zabezpečuje vysokú mieru uspokojovania potrieb a očakávaní zákazníkov. Základom strategického riadenia, a tým aj zvyšovania strategickej výkonnosti, je existencia strategického modelu organizácie. Rozvoj operatívnej výkonnosti musí byť previazaný so strategickými ukazovateľmi. Výhodným riadiacim mechanizmom na prepojenie strategickej a operatívnej úrovne je procesné riadenie. Procesný kontroling v previazaní so strategickým kontrolingom predstavuje efektívny nástroj na riadenie chodu podniku.