Průběh a stíny transformace českého bankovnictví 1990-2000 (Kritická imprese historika oboru, aneb Historia non solum magistra, sed etiam criticus vitae est) - Hájek, Jan
Historický pohľad na priebeh transformácie českého bankovníctva. Vývoj bankových ústavov. Privatizácia veľkých bánk. Typické črty českého bankovníctva.