ATA karnet a možnosti jeho využitia - Knopp, Juraj
ATA karnet, medzinárodne uznávaný unifikovaný colný doklad, umožňuje zrýchliť a zjednodušiť colné formality spojené s dovozom či vývozom tovaru na dočasné použitie pre širokú škálu obchodných tovarov. Výrazný pokles vydaných ATA karnetov po vstupe SR do EÚ. Ďalšie perspektívy fungovania ATA karnetu. Nový model ATA karnetu, ktorý sa začal uplatňovať od 18. 12. 2004 vo všetkých členských štátoch dohovoru o dočasnom dovoze tovaru na karnet ATA. Zmena formátu. Informácie o podmienkach na vydanie karnetu a odpovede na najčastejšie otázky možno nájsť na www.sopk.sk.