Bazilej II - ako budú banky hodnotiť firmy ?
Nové kapitálové pravidlá, ktoré schválil Bazilejský výbor centrálnych bánk G10, majú vplyv nielen na bankové inštitúcie, ale aj na podnikanie firiem. Basel II je označenie nového štandardu na meranie rizika v bankách a na alokáciu kapitálu za účelom pokrytia týchto rizík. Tri rizikové kategórie - úverové, prevádzkové, trhové. Dôležitosť Bazilej II pre malé a stredné podniky. Porovnanie bazilejských dohôd. Vplyv programu Bazilej II na cenu úverov.