Odkiaľ majú banky peniaze na hypotekárne úvery - Sobolič, Jaroslav
Hypotekárny úver je už aj na Slovensku bežný spôsob financovania kúpy, prípadne rekonštrukcie nehnuteľnosti. Financovanie hypoúverov vo svete - USA, Nemecko. Financovanie hypoúverov u nás. Zjednodušený model financovania hypotekárnych úverov. Na Slovensku vychádzali z príkladu Nemecka. Poskytovať hypotekárne úvery môžu iba banky, využívajú na to zdroje získané od klientov vo forme vkladov alebo iným spôsobom. Banky vydávajú cenné papiere, ktoré predávajú na trhu investorom. Emisie vydávané na základe verejnej ponuky a neverejnej ponuky, výhody a nevýhody.