Imrich Karvaš - Tkáč, Marián
Profesor Imrich Karvaš určite patrí k najuznávanejším slovenským ekonómom. Kľúčovým Karvašovým dielom sú Základy hospodárskej vedy, ktoré by sa mohli nazvať "bibliou" ekonómie. Karvašovo hospodárske myslenie. Názory na etiku v ekonomike. Sociálne cítenie a úloha štátu v ekonomike. Karvašova menová teória a menová prax. Regionalizácia a Česko-slovenské vzťahy.